Ekogrzyby z Dąbrówki

Ekogrzyby z Dąbrówki
Od kilku lat prowadzimy na Lubelszczyźnie niewielkie, rodzinne gospodarstwo rolne, specjalizujące się w ekologicznej uprawie pieczarki brunatnej. Jest to pierwsza w Polsce certyfikowana uprawa tego rodzaju. Podłoże, na którym rosną grzyby wytwarzamy samodzielnie - według własnej receptury, wyłącznie z ekologicznych surowców, bez grama konwencjonalnych środków chemicznych. Wszystkie komponenty niezbędne do jego przygotowania pochodzą z naszego gospodarstwa lub są pozyskiwane od lokalnych rolników i mają stosowne certyfikaty.
Oprócz pieczarek, które stanowią główną oś naszej produkcji, uprawiam...


Więcej

Od kilku lat prowadzimy na Lubelszczyźnie niewielkie, rodzinne gospodarstwo rolne, specjalizujące się w ekologicznej uprawie pieczarki brunatnej. Jest to pierwsza w Polsce certyfikowana uprawa tego rodzaju. Podłoże, na którym rosną grzyby wytwarzamy samodzielnie - według własnej receptury, wyłącznie z ekologicznych surowców, bez grama konwencjonalnych środków chemicznych. Wszystkie komponenty niezbędne do jego przygotowania pochodzą z naszego gospodarstwa lub są pozyskiwane od lokalnych rolników i mają stosowne certyfikaty.
Oprócz pieczarek, które stanowią główną oś naszej produkcji, uprawiamy także inne grzyby, o właściwościach prozdrowotnych: boczniaki ostrygowate, cytrynowe i różowe, shiitake, eryngii, nameko, soplówkę jeżowatą - wszystkie posiadają ekologiczny certyfikat zgodności.


Mniej

Produkty