Papryka Węgierska

Papryka Węgierska
Papryka jako przyprawa używana jest od około 300 lat na Węgrzech. Papryka jest przyprawą na każdy każdy dzień, więc nie może jej zabraknąć w naszym żywieniu. Mielona papryka jest mieszanką zapachów, smaków i aromatów, która jest wyrazem dań węgierskich. Jej urzekający kolor, wysoka zawartość barwnika, słodki lub pikantny smak sprawiły, że autentyczne Węgierskie przyprawy przyczyniły się do ustanowienia międzynarodowej reputacji kuchni węgierskiej.

Doskonały klimat na Węgrzech, warunki glebowe, tradycja uprawy, która jest dziedziczona z ojca na syna, powodują iż te uprawy znane są na całym ś...


Więcej

Papryka jako przyprawa używana jest od około 300 lat na Węgrzech. Papryka jest przyprawą na każdy każdy dzień, więc nie może jej zabraknąć w naszym żywieniu. Mielona papryka jest mieszanką zapachów, smaków i aromatów, która jest wyrazem dań węgierskich. Jej urzekający kolor, wysoka zawartość barwnika, słodki lub pikantny smak sprawiły, że autentyczne Węgierskie przyprawy przyczyniły się do ustanowienia międzynarodowej reputacji kuchni węgierskiej.

Doskonały klimat na Węgrzech, warunki glebowe, tradycja uprawy, która jest dziedziczona z ojca na syna, powodują iż te uprawy znane są na całym świecie.


Mniej

Produkty