Klimeko to mała firma rodzinna przetwarzająca mleko od 1995 roku. Produkujemy wysokiej jakości produkty nabiałowe w oparciu o tradycyjne receptury i naturalne metody wytwarzania – rękodzieło.
Do wytwarzanych przez nas produktów należą: śmietanka 36% (w ofercie słodka i zakwaszana), śmietana 12% i 18%, kefir, mleko zsiadłe, masło, maślanka, jogurty naturalne o zawartości tłuszczu 2% i 9%, sery twarogowe (półtłusty, chudy, pełnotłusty), ser twarogowy wędzony i pieczony, oraz serki smakowe (pikantny i czosnkowy).
W produkcji naszych wyrobów nie stosujemy żadnych tzw. dodatków do żywności, to znaczy stabilizatorów, konserwantów, zagęszczaczy, skrobi. Nie dodajemy też mleka w proszku, barwników, aromatów, witamin. Do naszych śmietan i jogurtu 2% dodajemy Bifidobakterie, a do jogurtu naturalnego 9% dodajemy bakterie L.casei.
Cenimy naturalność smaku, powrót do tradycji i prostoty wytwarzania. Dbamy o wysoką jakość produktów poprzez higienę produkcyjną, a opakowanie próżniowe jest bezpiecznym i naturalnym sposobem zwiększenia trwałości produktu.
Mniej