Bio Food

Bio Food
Przetwórnia Żywności Ekologicznej Bio Food skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości ekologicznych soków z warzyw kiszonych oraz przetworów z warzyw i owoców oraz na ekologicznych syropach, olejach i pastach.


Więcej

Przetwórnia Żywności Ekologicznej Bio Food skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości ekologicznych soków z warzyw kiszonych oraz przetworów z warzyw i owoców oraz na ekologicznych syropach, olejach i pastach.

Wiele naszych produktów, a zwłaszcza soki kiszone z warzyw, postrzegane są przez współczesną medycynę jako żywność będąca doskonałą profilaktyką w wielu chorobach układu pokarmowego oraz chorób nowotworowych. W tych ostatnich schorzeniach soki kiszone ze względu na łatwą przyswajalność makro i mikroelementów oraz obecność związków antocyjanowych pochodzących z buraka, marchwii, selera lub czerwonych winogron mogą działać zarówno profilaktycznie jak i wspomagać leczenie farmakologiczne.

Badania naszych soków z buraka kiszonego oraz soku z kiszonej kapusty prowadzone w latach 2010-2011 przez SGGW w Warszawie udowodniły, że soki te niszczyły komórki nowotworowe raka żołądka. Raport z badań można pobrać z naszej strony w TYM MIEJSCU

W maju 2010 roku nasz produkt Biosmoothie truskawkowe otrzymał główną nagrodę: Best of Organic 2010 w konkursie na najlepszy produkt ekologiczny organizowanym przez EkoConect podczas seminarium Organic Marketing Forum 2010, a w październiku 2010 na Targach Natura Food w Łodzi otrzymaliśmy wyróżnienie za produkt Biosmoothie brzoskwiniowe. Na tych samych Targach w 2011 za nasz sok z buraka kiszonego otrzymaliśmy główną nagrodę.W roku 2012 ekologiczny sok z marchwi kiszonej został nagrodzony Złotym Medalem na Targach Natura Food jako najlepszy produkt ekologiczny na rynku polskim. W tym samym roku ekologiczny sok z buraka kiszonego został uznany za produkt innowacyjny i otrzymał certyfikat „Dobry produkt – wybór ekspertów” na gali organizowanej przez czasopismo Rynek Spożywczy.

W roku 2013 po raz kolejny otrzymaliśmy Złoty Medal targów Natura Food, tym razem za ekologiczny sok wielowarzywny.

W 2017 we współpracy z fundacją Rak’n’Roll wyprodukowaliśmy innowacyjny sok z kiszonej czerwonej kapusty z moringą, za który otrzymaliśmy kolejną – czwartą już nagrodę na Targach Natura Food w Łodzi.

Bio Food jest członkiem Stowarzyszenia Polska Ekologia oraz Kujawsko Pomorskiego Stowarzyszenia EKOŁAN, a także Polskiej Izby Żywności Ekologicznej: organizacji zrzeszającej przedstawicieli rynku żywności ekologicznej (rolników przetwórców, handlu detalicznego i hurtowników). Obecnie, jak wszyscy zrzeszeni w PIŻE, firma wspiera kampanię propagującą zrównoważoną produkcję, dystrybucję i konsumpcję żywności ekologicznej JEMY EKO.


Mniej

Bio Food, Staniewicka 5, 03-310 Warszawa

Produkty