Piekarnia

Piekarnia
Zapraszam do piekarni „Santa Teresa” w Warszawie.


Więcej

Zapraszam do piekarni „Santa Teresa” w Warszawie.
Wraz z moim zespołem wypiekamy prawdziwe pieczywo: chleby żytnie i pszenne, razowce,
bułki graham, bułki maślane, bułki do burgerów, bajgle, precle, bagiety, chrupacze, ciabatty,
brioszki. Wypieki tworzone są według tradycyjnej, rodzinnej receptury oraz moich pomysłów.
Mogą mieć Państwo pewność, że nasze pieczywo jest zdrowsze od chleba dostępnego w
dużych sklepach. Korzystamy tylko z naturalnych składników. Mąka, z której wypiekamy chleb
pochodzi z małego, rodzinnego młyna. W menu przygotowałyśmy na przykład: chleb żytni na
zakwasie bez dodatku mąki pszennej i drożdży.
A zaczęło się…
3 lata temu, na Warmii, gdzie prowadzę swój letni dom wypoczynkowy z wyżywieniem dla
gości. Po udanym pobycie, kilku warszawiaków zwróciło się do mnie, bym piekła dla nich
dalej – już w rodzinnym mieście. Przede wszystkim spodobało im się to, że pieczywo jest
świeże, lekkie, a dodatkowo – bez konserwantów. Tak zaczęło się regularne pieczenie dla
osób z mojej listy, która sukcesywnie rozszerzała się o kolejnych „znajomych znajomych”,
polecających sobie nawzajem wyroby. Potem dołączyły jeszcze kooperatywy (tu jesteśmy
znani jako „Pieczywo od Klukowskich”).
Inspiracje pochodzą najczęściej z naszego ogrodu na Warmii (i ziół, które tam rosną),
tradycyjnych przepisów i nowinek. Chciałabym także tu podkreślić, że sama jestem żoną i
matką, dlatego staram się dostarczyć klientom zdrowe pieczywo.


Mniej

Santa Teresa - Pracownia Pieczywa, Wał Miedzeszyński 648, 03-944 Warszawa

Produkty