Keczup z cukinii

Keczup z cukinii, który jest na tyle kreatywny w smaku, że może służyć rownież jako sos do potraw. Ma fajną dość gęstą konsystencję i wyjątkowy oryginalny smak. Inspirowany przepisem z bloga „Jadłonomia”.

Składniki: cukinia, koncentrat pomidorowy, cebula, jabłko, imbir, ocet jabłkowy, cukier trzcinowy, goździki, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawy.
Produkt pasteryzowany. Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu umieść w lodówce i skonsumuj w ciągu 5 dni. Masa netto 200g.
Ten keczup tworzy ciekawy i zaskakujący smak. Przepis jest zainspirowany „Jadłonomią”, dzięki której wdrażamy w życie niepopularne, aczkolwiek godne uwagi przetwory.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100g Wartość energetyczna 164kJ 39 kcal Białko 1.83 Węglowodany 8.51 g Cukier 0.1 g Tłuszcze 0.83 g Tłuszcz nasycony 0.4 g Tłuszcz jednonienasycony 0.16 g Tłuszcz wielonienasycony 0.27 g Cholesterol 0 g Błonnik 1.75 g Sól 1.96 g Potas 0.06 g