Ryż czerwony BIO

Ryż czerwony uzyskiwany jest w wyniku fermentacji grzybów strzępkowych. Jest on bardziej kleisty niż biały. Znany jest ze swoich właściwości antynowotworowych, wzmocnienia organizmu i pracy serca. Można go spożywać do obiadu ale szczególnie polecany jest do deserów, na słodko.

Skład: ryż czerwony* *składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego

Warunki przechowywania: Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Możliwe alergeny: Może zawierać gluten, orzechy i sezam.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1536 kJ/ 362 kcal
Białko (g): 7.4
Węglowodany (g): 77.7
W tym cukry (g): 68.2
Tłuszcz (g): 2.4
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0.56
Błonnik pokarmowy (g): 8.7
Sól (g): 0.025