Pesto vegan BIO
Pesto bazyliowe z ręcznie zbieranych liści bazylii, które doskonale rozwijają się w gorącym klimacie regionu Maremma, w pobliżu morza z dodatkiem odrobiny czosnku.
Zastosowanie: Idealne do makaronów, chleba tostowanego, zup warzywnych, risotta lub jako dip do swieżych warzyw oraz sosów sałatkowych.
Skład:bazylia* 60%, oliwa z oliwek extra virgin*, orzeszki piniowe* 2%, sól morska, , czosnek* 1%, sok z cytryny*,
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g]
1374 kJ
Wartość energetyczna [kcal/100g]
334 kcal
Tłuszcze [g/100g]
34g
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]
2.3g
Białko [g/100g]
2.4g
Węglowodany [g/100g]
3.4g
w tym cukier [g/100g]
0.3g
Sól [g/100g]
2.4g