Pesto vegan BIO

Pesto bazyliowe z ręcznie zbieranych liści bazylii, które doskonale rozwijają się w gorącym klimacie regionu Maremma, w pobliżu morza z dodatkiem odrobiny czosnku.

Zastosowanie: Idealne do makaronów, chleba tostowanego, zup warzywnych, risotta lub jako dip do swieżych warzyw oraz sosów sałatkowych.

Skład:bazylia* 60%, oliwa z oliwek extra virgin*, orzeszki piniowe* 2%, sól morska, , czosnek* 1%, sok z cytryny*,
*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


1374 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


334 kcal

Tłuszcze [g/100g]


34g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


2.3g

Białko [g/100g]


2.4g

Węglowodany [g/100g]


3.4g

w tym cukier [g/100g]


0.3g

Sól [g/100g]


2.4g