Olej z nasion malin


Olej z malin charakteryzuje się lekką konsystencją i dobrą wchłanialnością przez skórę. Doskonale sprawdza się do każdego rodzaju skóry, lecz szczególnie polecany jest cerze dojrzałej. Dzięki wysokiej zawartości odżywczych i odmładzających witamin oraz silnych antyoksydantów w widoczny sposób poprawia wygląd skóry. Wyrównuje jej koloryt, niweluje niewielkie przebarwienia, wygładza i nawilża, a do tego posiada działanie liftingujące.


Korzystnie wpływa na cerę trądzikową, ponieważ pomaga w walce z wypryskami, przyspiesza ich gojenie, a także zmniejsza zaczerwienienie. Olej może być bezpiecznie stosowany nam skórę skłonną do egzemy, łuszczycy i AZS, ponieważ działa na nią kojąco i regenerująco. Ze względu na to, że posiada średni faktor ochrony przeciwsłonecznej, wspomaga ochronę skóry przed uszkodzeniem skóry w wyniku ekspozycji na promieniowanie słoneczne.


Kto powienien sięgnąć po olej z malin?

osoby ze skórą tłustą, mieszaną i trądzikową
osoby, które chcą unormować wydzielanie sebum i zmniejszyć wypryski
osoby ze skórą suchą, dojrzałą, ze zmarszczkami
osoby, które chcą chronić skórę przed promieniami UV przy pomocy naturalnych kosmetyków
posiadacze skóry wrażliwej

Kraj pochodzenia: Kanada
Opakowanie: butelka z ciemnego szkła wyposażona w pipetę
Objętość netto: 50 ml



ZASTOSOWANIE:

Wmasować w skórę twarzy lub ciała. Można łączyć olej z innymi, np. olejem awokado, jojoba lub winogronowym. Szczególnie zalecane jest łączenie oleju z żelem hialuronowym w proporcji: 1 część oleju na 4 części żelu hialuronowego 1-3%.


Zastosowany na włosy wymaga zmycia szamponem.



BEZPIECZEŃSTWO:

Całkowicie naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z pestek malin. Bez sztucznych dodatków, bez konserwantów. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Chronić przed bezpośrednim dostępem światła.



SKŁAD:

Rubus Idaeus Seed Oil (100% olej tłoczony na zimno z nasion malin, nierafinowany).