Krem z bakłażana BIO

Zastosowanie: Krem warzywny najlepiej smakuje na jasnym pieczywie tostowym lub chlebie, jako sos do makaronu lub zmieszany z jogurtem jako dip. Nadaje się na farsz do pierogów, naleśników, a także do podkreślenia smaku sosów warzywnych i dań mięsnych.


Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak

Skład:bakłażan 80%*, oliwa z oliwek extra virgin*, bazylia*, pietruszka*, ocet winny*, czosnek*, kapary*, sól morska, sok z cytryny*

*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


632 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


151kcal

Tłuszcze [g/100g]


13.3g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


1.8g

Białko [g/100g]


1.1g

Węglowodany [g/100g]


5.3g

w tym cukier [g/100g]


2g

Sól [g/100g]


0.6g