Krem z bakłażana BIO
Zastosowanie: Krem warzywny najlepiej smakuje na jasnym pieczywie tostowym lub chlebie, jako sos do makaronu lub zmieszany z jogurtem jako dip. Nadaje się na farsz do pierogów, naleśników, a także do podkreślenia smaku sosów warzywnych i dań mięsnych.
Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: nie zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: tak
Skład:bakłażan 80%*, oliwa z oliwek extra virgin*, bazylia*, pietruszka*, ocet winny*, czosnek*, kapary*, sól morska, sok z cytryny*
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g]
632 kJ
Wartość energetyczna [kcal/100g]
151kcal
Tłuszcze [g/100g]
13.3g
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]
1.8g
Białko [g/100g]
1.1g
Węglowodany [g/100g]
5.3g
w tym cukier [g/100g]
2g
Sól [g/100g]
0.6g