Pesto al prezzemolo - pesto pietruszkowe BIO



Pesto prezzemolo – pesto pietruszkowe powstaje z pietruszki dojrzewającej w naszym gospodarstwie w Toskanii, przygotowane z dodatkiem kaparów, nasion słonecznika, chilli i czosnku. Nadaje sie idealnie do makaronów oraz do przyrządzenia klasycznych dań z miesem lub rybami. Do pesto pietruszkowego pasują świetnie gotowane jajka oraz grilowane mięsa.

Skład: pietruszka* 48%, olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*12,5%, nasiona słonecznika*6,2%, kapary* 3,6%, czosnek*, sól morska, sok z cytryny*, chili*

*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


1758 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


420 kcal

Tłuszcze [g/100g]


42.6g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


4.82g

Białko [g/100g]


3.03g

Węglowodany [g/100g]


4.93g

w tym cukier [g/100g]


0.74g

Sól [g/100g]


1.4g