Pesto al prezzemolo - pesto pietruszkowe BIO
Pesto prezzemolo – pesto pietruszkowe powstaje z pietruszki dojrzewającej w naszym gospodarstwie w Toskanii, przygotowane z dodatkiem kaparów, nasion słonecznika, chilli i czosnku. Nadaje sie idealnie do makaronów oraz do przyrządzenia klasycznych dań z miesem lub rybami. Do pesto pietruszkowego pasują świetnie gotowane jajka oraz grilowane mięsa.
Skład: pietruszka* 48%, olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*12,5%, nasiona słonecznika*6,2%, kapary* 3,6%, czosnek*, sól morska, sok z cytryny*, chili*
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g]
1758 kJ
Wartość energetyczna [kcal/100g]
420 kcal
Tłuszcze [g/100g]
42.6g
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]
4.82g
Białko [g/100g]
3.03g
Węglowodany [g/100g]
4.93g
w tym cukier [g/100g]
0.74g
Sól [g/100g]
1.4g