Pesto bazyliowe z serem pecorino w 100% oliwie z oliwek BIO
Pesto bazyliowe smakuje wysmienicie nie tylko z makaronem ale także na chlebie tostowym, jako dodatek do zup i risotto, do surowych warzyw, ziemniaków, gotowanych mięs i sałatek.
Pesto bazyliowe smakuje wyśmienicie nie tylko z makaronem ale także na chlebie tostowym, jako dodatek do zup i risotto, do surowych warzyw, ziemniaków, gotowanych mięs i sałatek.
Zastosowanie: Idealne do makaronów, chleba tostowanego, zup warzywnych, risotta lub jako dip do świeżych warzyw oraz sosów sałatkowych.
Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: nie
Skład:oliwa z oliwek extra virgin 40% *, bazylia 33%*, nasiona słonecznika*, ser pecorino 5%*, zagęszczony sok winogronowy*, płatki ziemniaczane*, orzechy nerkowca*, orzechy piniowe*, sól morska, sok cytrynowy*.
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g]
2091 kJ
Wartość energetyczna [kcal/100g]
507 kcal
Tłuszcze [g/100g]
50g
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]
6g
Białko [g/100g]
5.5g
Węglowodany [g/100g]
8g
w tym cukier [g/100g]
2.4g
Sól [g/100g]
1.6g