Pesto bazyliowe z serem pecorino w 100% oliwie z oliwek BIO

Pesto bazyliowe smakuje wysmienicie nie tylko z makaronem ale także na chlebie tostowym, jako dodatek do zup i risotto, do surowych warzyw, ziemniaków, gotowanych mięs i sałatek.

Pesto bazyliowe smakuje wyśmienicie nie tylko z makaronem ale także na chlebie tostowym, jako dodatek do zup i risotto, do surowych warzyw, ziemniaków, gotowanych mięs i sałatek.

Zastosowanie: Idealne do makaronów, chleba tostowanego, zup warzywnych, risotta lub jako dip do świeżych warzyw oraz sosów sałatkowych.


Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: nie


Skład:oliwa z oliwek extra virgin 40% *, bazylia 33%*, nasiona słonecznika*, ser pecorino 5%*, zagęszczony sok winogronowy*, płatki ziemniaczane*, orzechy nerkowca*, orzechy piniowe*, sól morska, sok cytrynowy*.

*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


2091 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


507 kcal

Tłuszcze [g/100g]


50g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


6g

Białko [g/100g]


5.5g

Węglowodany [g/100g]


8g

w tym cukier [g/100g]


2.4g

Sól [g/100g]


1.6g