Czekolada gorzka orzechami laskowymi ze stewią - Torras

Czekolada gorzka z orzechami laskowymi ze stewią bez dodatku cukru.

Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.

Składniki: miazga kakaowa, substancja słodząca (erytrytol 26,5%, glikozyd stewiolowy 0,025%), tłuszcz kakaowy, orzechy laskowe (12%), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat naturalny (waniliowy).

Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalne występujące cukry.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1791 kJ/435 kcal

Tłuszcz: 39 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20,5 g

Węglowodany: 31 g

w tym cukry: 1 g

w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 26,5 g

Błonnik: 17 g

Białko: 6 g

Sól: 0,06 g

1WW = 32 g, 1WBT = 26 g wg SGGW

Informacja alergiczna: produkt zawiera orzechy laskowe oraz może zawierać śladowe ilości innych orzechów, mleka, soi i sezamu.

Wyprodukowano w Hiszpanii.

Masa netto: 125 g