Placki Czerwone z burakiem i pasternakiem

Placki Czerwone z burakiem i pasternakiem.

Bez glutenu, bez cukru.

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, burak suszony 11%, pasternak suszony 7,5%, cebula suszona, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska, kurkuma, estragon, kardamon, pieprz.

Produkt bezglutenowy.

Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do miski, dodać 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszać. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! :). Można też przygotować na sposób wegański z samą wodą (300 ml). Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną, tzatzikami, czy sosem grzybowym.

Nasze placki to produkt bez glutenu, bez dodatku cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy.

Wyprodukowano w Polsce.