Placki Zielone ze szpinakiem

Placki Zielone ze szpinakiem.

Bez glutenu, bez dodatku cukru.

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, szpinak suszony 7%, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi, sól himalajska, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), pieprz.

Produkt bezglutenowy.

Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

Zawartość torebki wsypać do miski, dodać 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszać. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! :). Można też przygotować na sposób wegański z samą wodą (300 ml). Najlepiej smakuje z kwaśną śmietaną, tzatzikami, czy sosem grzybowym.

Nasze placki to produkt bez glutenu, bez dodatku cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy.

Wyprodukowano w Polsce.


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1485 kJ / 352 kcal

Tłuszcz: 5,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g

Węglowodany: 60 g

w tym cukry: 3,8 g

Błonnik: 8,2 g

Białko: 12 g

Sól: 2 g

Masa netto: 175 g