Cukier kokosowy BIO

Cukier kokosowy to alternatywa dla białego cukru, produkowany z soku pąków palmy kokosowej. Charakteryzuje się lekko karmelowym smakiem. Ze względu na niski indeks glikemiczny polecany jest diabetykom. Bogaty w magnez, potas, cynk i żelazo oraz witaminy z grupy B oraz C.

Skład: *Cukier kokosowy 100 % *składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Możliwe alergeny: gluten, sezam, soja, orzechy

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1577/377
Białko (g): 0,0 g
Węglowodany (g): 93,0 g
W tym cukry (g): 90,0 g
Tłuszcz (g): 0,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,0 g
Sól (g): 0,09 g