Fasolka szparagowa w zalewie BIO

Fasolka szparagowa należy do roślin strączkowych bogatych w białko i błonnik, wspomagające układ pokarmowy. Jest tez niezbędna w diecie cukrzyka gdyż jest mało kaloryczna a ponadto ma niski indeks glikemiczny. Polecamy do sałatek oraz jako dodatek do dań głównych.

Skład: fasolka szparagowa*, woda, sól morska. *składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 2 dni.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 110 kJ/ 26 kcal
Białko (g): 1,6
Węglowodany (g): 2,9
W tym cukry (g): 0,8
Tłuszcz (g): 0,3
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
Błonnik pokarmowy (g): 2,6
Sól (g): 0,45