Ketchup pomidorowy BIO

Za największy plus ketchupu można uznać to, z czego powstaje, czyli pomidora. Dużą zaletą tego ketchupu jest to, że jest ekologiczny, naturalny - nie zawiera konserwantów.

Skład: przecier pomidorowy*40%, woda, cukier*, ocet spirytusowy*, skrobia kukurydziana*, sól morska. *składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 0 do 25. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 454 kJ/ 107 kcal
Białko (g): 1,9
Węglowodany (g): 24,2
W tym cukry (g): 13,0
Tłuszcz (g): <1,0
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,0
Sól (g): 2,5