Migdały BIO

Migdały to najszlachetniejsze z orzechów. Łagodzą stres i koją nerwy, dlatego polecane są jako przekąska. Migdałów nie powinno poddawać się obróbce termicznej. Idealnie nadają się do dań na słodko oraz mięsnych.

Skład: migdały* *surowiec pochodzący z rolnictwa ekologicznego
Warunki przechowywania: Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwe alergeny: Może zawierać gluten, sezam i orzechy.
Alergeny: migdały

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2393 kJ/ 572 kcal
Białko (g): 20
Węglowodany (g): 20.5
W tym cukry (g): 6.9
Tłuszcz (g): 52
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 4.74
Błonnik pokarmowy (g): 12.9
Sól (g): 0.035