Soczewica czerwona BIO

Soczewica jest alternatywą dla białka zwierzęcego. Soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa (dzięki braku łupinki jest lepiej przyswajana przez organizm). Czerwona soczewica łatwo się rozgotowuje, dlatego jest idealnym składnikiem zup, dodatkiem do sałatek i past kanapkowych. Dodatkowo nie wymaga wcześniejszego namaczania, gotuje się około 15 minut.

Skład: soczewica czerwona* *produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego
Warunki przechowywania: Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwe alergeny: Może zawierać gluten, orzechy i sezam.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1369 kJ/ 327 kcal
Białko (g): 25.4
Węglowodany (g): 57.5
W tym cukry (g): 45.6
Tłuszcz (g): 3
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0.45
Błonnik pokarmowy (g): 8.9
Sól (g): 0.005