Miso z brązowego ryżu BIO 300g

Miso powstało według tradycyjnej receptury i było warzone w beczkach z drewna cedrowego. Doskonale podkreśla smak zup, potrawek, sosów oraz dressingów. Używać 1 łyżeczkę miso na szklankę płynu.
Skład: całe ziarna SOI* (47%), frementowany ryż brązowy* (33%), sól morska, woda.
Warunki przechowywania: Najlepiej spożyć przed: data z tyłu opakowania. Po otwarciu przehowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.
Alergeny: SOJA
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 662 kJ / 158 kcal
Białko (g): 12
Węglowodany (g): 10
W tym cukry (g): 7
Tłuszcz (g): 6,1
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,2
Sól (g): 12,7