Herbata zielona Japan Gyokuro Asahi 50g

Gyokuro Asahi jest japońskim specjałem najwyższej klasy, nazywanym również "perłową rosą" lub "najbardziej wykwintną kroplą rosy". Krzewy herbaciane rosną w cieniu drzew liściastych i pokryte są matami bambusowymi na dwa tygodnie przed zerwaniem. W "herbacie z cienia” rozwija się mniej kwasu taninowego, ale ma efekt stymulacji ze względu na wysoką zawartość kofeiny. Drobne, regularne liście mają ciemnozielone, lekko błyszczące kolory i nadają szlachetny, mocny smak z odrobiną słodyczy; imponująca mieszanka uczucia łagodności i typowy japoński tanginess. Liście herbaty mogą być zalewane dwa lub trzy razy, za każdym razem wydłużając czas zaparzania.

Składniki: japońska zielona herbata Gyokuro Asahi

Sposób parzenia:
1-3 minuty 60 - 80 °C, 4-5 płaskie łyżeczki / 1 litr