Fasola gigantes pieczona w pomidorach puszka


Pieczona fasola gigantes jest trochę podobna do polskiej fasoli po bretońsku. Ale bardziej z wyglądu, gdyż zupełnie inaczej się ją przygotowuje. Fasola gigant jest pieczona w oliwie i w sosie pomidorowym.

Popularna w Grecji przystawka na zimno. Gotowe danie również do podgrzania.

Produkt wegański.



Jak podawać?

Fasolę pieczoną gigantes w pomidorachmożna podawać na zimno jako przystawkę lub na ciepło jako gotowe danie.



Waga netto: 280g

Waga brutto: 370 g

Skład: biała fasola 64%, sos pomidorowy 28% (cebula, sos pomidorowy, woda, pokrojone pomidory, sól, koperek, pietruszka, cukier, czerwona papryka, pieprz), olej sojowy. Antyutleniacz: pirosiarczyn potasu.

Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu trzech dni.

Data przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty zakupu

Producent: PALIRRIA

Dostępne objętości: 280g



Wartość odżywcze w 100g produktu:

Wartość energetyczna [kcal]: 143

Białko [g]: 5.3

Tłuszcze [g]: 7

Tłuszcze nasycone [g]: 1.6

Węglowodany [g]: 11.6

Cukier [g]: 2.6

Błonnik [g]: 5.2

Sól [g]: 1.1