Ser kefalotiri (twardy żółty krowio-kozi)
Żółty twardy ser dojrzewający (ok. 3 miesięcy) o bardzo charakterystycznym intensywnym, dość pikantnym smaku. Ser uniwersalny, najczęściej stosowany na kanapki, do posypywania ciepłych dań, wspaniale nadaje się rownież do smazenia i zapiekania.
W wersji dojrzałej, używany jako parmezan.
Ser jest oryginalnie zapakowany w vacuum.
Jak podawać?
Ser kefalotiri do podawania na kanapki, na deskę serów może być spożywany także jako przekąska, zarówno na zimno jak i na ciepło. Dodatek do kanapek, warzyw, ciepłych tart, wytrawnych ciast, zapiekanek, farszy.
Waga netto: 220g, odsączony ser
Waga brutto: 220 g
Skład: mleko pasteryzowane krowie i kozie, podpuszczka mikrobiologiczna, min. tłuszcz 40%, max. wilgotność 38%.
Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu dziesięciu dni.
Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty zakupu
Producent: ARVANITI
Dostępne objętości: 220g
UWAGA: ZE WZGLĘDU NA SPECYFIKĘ PRODUKTU REKOMENDUJEMY ODBIÓR OSOBISTY
Wartość odżywcze w 100g sera kefalotiri:
Wartość energetyczna [kcal]: 388
Białko [g]: 25,43
Węglowodany [g]: 1.0
Tłuszcze [g]: 40.00
Tłuszcze nasycone [g]: 14.50
Sól [g]: 2.0