Ser kefalotiri (twardy żółty krowio-kozi)


Żółty twardy ser dojrzewający (ok. 3 miesięcy) o bardzo charakterystycznym intensywnym, dość pikantnym smaku. Ser uniwersalny, najczęściej stosowany na kanapki, do posypywania ciepłych dań, wspaniale nadaje się rownież do smazenia i zapiekania.

W wersji dojrzałej, używany jako parmezan.

Ser jest oryginalnie zapakowany w vacuum.



Jak podawać?

Ser kefalotiri do podawania na kanapki, na deskę serów może być spożywany także jako przekąska, zarówno na zimno jak i na ciepło. Dodatek do kanapek, warzyw, ciepłych tart, wytrawnych ciast, zapiekanek, farszy.



Waga netto: 220g, odsączony ser

Waga brutto: 220 g

Skład: mleko pasteryzowane krowie i kozie, podpuszczka mikrobiologiczna, min. tłuszcz 40%, max. wilgotność 38%.

Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu dziesięciu dni.

Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty zakupu

Producent: ARVANITI

Dostępne objętości: 220g



UWAGA: ZE WZGLĘDU NA SPECYFIKĘ PRODUKTU REKOMENDUJEMY ODBIÓR OSOBISTY



Wartość odżywcze w 100g sera kefalotiri:

Wartość energetyczna [kcal]: 388

Białko [g]: 25,43

Węglowodany [g]: 1.0

Tłuszcze [g]: 40.00

Tłuszcze nasycone [g]: 14.50

Sól [g]: 2.0