Chipsy warzywne BEZGL. BIO 25 g Vegee

Ekologiczne pieczone warzywne chipsy bezglutenowe. Zawierają 60% mniej tłuszczu niż zwykłe chipsy ziemniaczane.
Skład: skrobia ziemniaczana*46%, mąka kukurydziana*, płatki ziemniaczane*14%, olej słonecznikowy*, suszone warzywa*6%(marchewka*, burak*, szpinak*, brokuły*), sól morska z przyprawami*4%(maltodekstryna*, sól morska, cukier*, ekstrakt drożdżowy, olej słonecznikowy*), sól. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Warunki przechowywania: Przechowywac w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1809/429
Białko (g): 4,1
Węglowodany (g): 75,0
W tym cukry (g): 2,0
Tłuszcz (g): 12,0
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,5
Błonnik pokarmowy (g): 2,5
Sól (g): 2,0