Chipsy warzywne BEZGL. BIO 85 g

Ekologiczne pieczone warzywne chipsy bezglutenowe. Zawierają 60% mniej tłuszczu niż zwykłe chipsy ziemniaczane.
Skład: skrobia ziemniaczana*46%, mąka kukurydziana*, płatki ziemniaczane*14%, olej słonecznikowy*, suszone warzywa*6%(marchewka*, burak*, szpinak*, brokuły*), sól morska z przyprawami*4%(skrobia ziemniaczana*, sól morska, cukier*, ekstrakt drożdżowy(z kukurydzy), olej słonecznikowy*, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu), sól. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1756 kJ/ 418 kcal
Białko (g): 6
Węglowodany (g): 75
W tym cukry (g): 2
Tłuszcz (g): 12
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1
Sól (g): 2