Chrupki z czerwonej soczewicy o smaku paprykowym BEZGL. BIO 45 g

Prażone chrupki o smaku paprykowym z czerwonej soczewicy, która jest źródłem wysokiej jakości bialka roślinnego- podstawowego makroelementu. Jest to również świetne źródło żelaza, błonnika i zaiwera pełną gamę witamin B.
Skład: mąka z soczewicy* 35%, czerwona soczewica*, skrobia ziemniaczana*, mąka ziemniaczana*, olej słonecznikowy*, przyprawa paprykowa* 6% (sól, mąka kukurydziana*, glukoza*, LAKTOZA Z MLEKA*, cukier*, papryka*, pomidor*, cebula*, ekstrakt z drożdży* (z kukurydzy), czosnek*, olej słonecznikowy*, ekstrakt z papryki*), sól morska. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim dostępem promieni słonecznych.
Alergeny: białka mleka, laktoza
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1663/394
Białko (g): 17
Węglowodany (g): 70
W tym cukry (g): 3,3
Tłuszcz (g): 5,7
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,6
Błonnik pokarmowy (g): 3,5
Sól (g): 1,64