Migdały łuskane, prażone BIO

Sycylijskie migdały są wysoko cenione za swoje walory smakowe: słodkość i charakterystyczny, intensywny zapach. Jeszcze nie tak dawno jedli je przede wszystkim, ci, którzy pracowali fizycznie na roli ponieważ migdały dostarczają organizmowi dużo energii, jednocześnie nie obciążając go. Nasi dziadkowie, którzy dziennie spożywali nawet 5000 kalorii, mogli pożywiać się podczas pracy. Kobietom, które podczas ciąży spożywały migdały, nie były potrzebne już żadne inne suplementy diety. Proponujemy wam łuskane migdały, które otrzymujemy w prostym procesie: migdały zanurzane są w ciepłej wodzie i obierane z cienkiej skórki a następnie prażone w piekarniku. Łuskane migdały można traktować jako zdrową przekąskę, lub składnik wielu różnorodnych przepisów, począwszy od ciast i ciasteczek, kończąc na sosach i paté.