Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia "NETTARIBLEO ORGANIC & DOP" BIO 2022 1L

Gaje oliwne położone na wysokości 700 m n.p.m. w okolicach miasteczka Buccheri (SR) oraz przeważające wapienne gleby sprawiają, że oliwa jest wyjątkowa i może zaspokoić gusta najbardziej wybrednych smakoszy. Uzyskiwana z najwyższą starannością, od zbiorów przez tłoczenie na przechowywaniu i butelkowaniu kończąc, przy zastosowaniu najnowocześniejszych technologii w zakresie przestrzegania zasad higieny i jakości. Oliwa jest produkowana w olejarni pracującej w dwustopniowym cyklu ciągłym z ekstrakcją na zimno.Charakteryzuje się ciekawym zapachem stanowiącym mieszankę zielonego jabłka, pomidora, świeżo skoszonej trawy i świeżych nut aromatycznych ziół. W smaku wyczuwalne są nuty karczocha ze szczyptą goryczy i ostrości.