Soczewica zielona BIO 400 g Eureko

Soczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów. Soczewice wypłukać i gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
Skład: soczewica zielona* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwe alergeny: GLUTEN, ORZECHY oraz SEZAM.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1241 / 296
Białko (g): 26
Węglowodany (g): 30
W tym cukry (g): 2
Tłuszcz (g): 1,1
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik pokarmowy (g): 4,2
Sól (g): 0,02