Makaron Eko żytni rurka 400 g - Bartolini

Bogaty w błonnik makaron wyrabiany w 100% z mąki żytniej. Jest źródłem składników mineralnych takich jak mangan czy fosfor. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w tradycyjnych daniach obiadowych, jak i w zupach, gulaszach, sałatkach, czy w połączeniu z sosami szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem grzybów, pieczonych warzyw, świeżych ziół, śmietanowych sosów czy chudego mięsa.

Składniki: mąka żytnia razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych mielona na kamiennych żarnach)



Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1420 kJ / 337 kcal

Tłuszcz: 1,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g

Węglowodany: 63 g

w tym cukry: 6,8 g

Błonnik: 16 g

Białko: 9,1 g

Sól: 0,01 g



Wyprodukowano w Polsce przez: Tabit Sp. z o.o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Producent: Bartolini
PRODUKT POLSKI: Produkt Polski