Krem kakaowo - orzechowy ze stewią 200 g - Torras

Krem kakaowo - orzechowy bez dodatku cukru.

Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.

Składniki: substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, słonecznikowy i kakaowy), masa z orzechów laskowych (10%), mleko pełne w proszku, odtłuszczone kakao w proszku, serwatka (z mleka), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat wanilii i orzechów laskowych.

Masa kakaowa min. 7,5%.

Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalne występujące cukry.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1935 kJ/468 kcal

Tłuszcz: 33 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g

Węglowodany: 53 g

w tym cukry: 3,5 g

w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 48 g

Błonnik: 3,3 g

Białko: 5,2 g

Sól: 0,07 g

1WW = 35 g, 1WBT = 31 g wg SGGW.

Informacja alergiczna: produkt zawiera mleko i orzechy laskowe.

Wyprodukowano w Hiszpanii.

Dystrybutor w Polsce: Mercatare Michał Zbyszewski, ul. Skawińska 25 lok. 5, 31-066 Kraków.

Masa netto: 200 g.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU: bez cukru
BEZ GLUTENU: bez glutenu
Producent: Torras