Makaron soczewica czerwona rurka BEZGL. BIO 250 g.

Makaron soczewica czerwona rurka BEZGL. BIO 250 g.

Makaron soczewica czerwona rurka BEZGL. BIO 250 g.

OPIS
Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Makaron z soczewicy czerwonej ma wysoką zawartość miedzi, która przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego. Jest źródłem manganu,który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości. Fosforu, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych. Żelaza, które pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie. Cynku, który pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej. Wysoka zawartość folianów, które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Sposób przygotowania: należy zagotować dużą ilość wody, aby makaron mógł swobodnie pływać (4-5 litrów), wodę posolić, można dodać łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody należy powoli wrzucać makaron , aby nie przerwać procesu bulgotania. Mieszając gotować do miękości 6-8 minut,al dente 4- 5 minut (nie należy przekraczać maksymalnego czasu gotowania).
SKŁADNIKI
Ekologiczna mąka z soczewicy czerwonej i woda żródlana Kapellanka. Krystaliczna czysta woda, ze żrodła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość odżywcza 1580/378
Tłuszcz 1.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 10 g
Białko 24 g
Sól 0 g

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

PRODUCENT: FABIJAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA: PL
GWARANTOWANY TERMIN PRZYDATNOŚCI W DNIACH: 120
BIO: TAK
BEZGLUTENOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.