Soursop - herbata liściasta 71318

Zielona herbata cejlońska, liściasta z dodatkiem naturalnych owoców kiwi i gravioli (ang. Soursop) oraz nutą gravioli.

Zaparz filiżankę gorącej herbaty Basilur GRAVIOLA i poczuj różnicę, ten pyszny, zielony napar posiada moc właściwości leczniczych. Graviola jest powszechnie stosowanym środkiem naturalnym o działaniu uspokajającym i sprzyjającym leczeniu zakażeń, opryszczki oraz raka atakującego różne narządy. Połączenie tego owocu z zieloną herbatą tworzy zdrowy i orzeźwiający napój.
Warto pić go każdego dnia, aby poczuć korzyści płynące ze zdrowego stylu życia.

Właściwości:
- Zmniejsza ryzyko zachorowań i rozwoju wielu nowotworów.
- Wzmacnia układ krążenia, obniża ciśnienie i ryzyko występowania zawałów serca.
- Reguluje poziom cukru i zmniejsza poziom cholesterolu,
- Oczyszcza z toksyn, jest antyoksydantem, działa antybakteryjnie.
- Wspiera spalanie tłuszczu.

Waga netto: 100g

Skład: zielona herbata cejlońska (77%) z dodatkiem grawioli (5%), kiwi (15%) oraz naturalnym aromatem grawioli (3%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Zielona Herbata:
Określana jest mianem herbaty niefermentowanej, ponieważ nie przechodzi ona procesu utleniania. Otrzymuję się ją poprzez podgrzanie/prażenie liści, aby przyspieszyć proces więdnięcia i niedopuszczenia do ich fermentacji. Po tym etapie następuje formowanie listków poprzez ich zwijanie. Produkcja kończy się suszeniem i sortowaniem. Zielona herbata jest źródłem polifenoli i przeciwutleniaczy niezbędnych dla dobrego zdrowia i długowieczności.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o tempraturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.