STRAWBERRY CREAM & RUHUNU w puszce 70239 - PROMOCJA

Zapewniamy, że przy odpowiednim przechowywaniu herbata nie może się przeterminować i jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia.

Więcej o dacie przydatności suszu można przeczytać TUTAJ

Puszka górna: czarna herbata cejlońska FBOP, liściasta z truskawką, owocami dzikiej róży, płatkami róż, papają, szafranem oraz nutą truskawki z kremem.
Puszka dolna: czarna herbata cejlońska BOP1, liściasta z regionu Ruhunu, bez dodatków, o długich, pozwijanych liściach i intensywnym smaku.

Wyjątkowa kolekcja dwusmakowych herbat w puszkach. Górna część stanowi mieszankę czarnej herbaty cejlońskiej z domieszką płatków kwiatowych i kawałków owoców. Dolna część to czysta czarna herbata cejlońska bez aromatów i domieszek.

Górna część 50g, dolna 75g.

Waga netto: 125g

Skład: Góra - czarna liściasta herbata cejlońska (35%) z dodatkiem papai (1,6%), truskawki (1,2%), owoców róży (0,4%), płatków róży (0,2%), krokoszu barwierskiego (0,2%) oraz z naturalnym aromatem truskawki (1%) i śmietanki (0,4%). Dół - czarna liściasta herbata cejlońska bez dodatków (60%)

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Gatunek: FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe) / BOP1 (Broken Orange Pekoe 1)

Czarna Herbata:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia.

Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom.

Sposób parzenia:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.

Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu.

Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia.