Ser FETA owczo-kozi vacuum
Najbardziej znany grecki biały, miękki ser podpuszczkowy dojrzewający w solance (puszka lub drewniana beczka). Wytwarzany jest tradycyjnymi metodami wyłącznie z mleka owiec i kóz, w proporcji 3:1. Mleko pochodzi od zwierząt ze swobodnego wypasu.
Pełen aromatu, kruchy, łatwy do pokrojenia, ser stołowy bez żadnych środków konserwujących lub nadających kolor.
Ser jest oryginalnie zapakowany w vacuum.
Jak podawać?
Ser feta jest podstawowym składnikiem wielu sałatek, może być spożywany także jako przekąska, zarówno na zimno jak i na ciepło. Dodatek do kanapek, warzyw, ciepłych tart, wytrawnych ciast, zapiekanek, farszy.
Waga netto: 150g, odsączony ser
Waga brutto: 160 g
Skład: mleko pasteryzowane owcze i kozie, podpuszczka mikrobiologiczna.
Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu dziesięciu dni.
Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty zakupu
Producent: ARVANITI
Wartość odżywcze w 100g sera feta:
Wartość energetyczna [kcal]: 318
Białko [g]: 17,5
Węglowodany [g]: 1.0
Tłuszcze [g]: 26.50
Tłuszcze nasycone [g]: 14.50
Sól [g]: 2.0