Ser FETA owczo-kozi vacuum


Najbardziej znany grecki biały, miękki ser podpuszczkowy dojrzewający w solance (puszka lub drewniana beczka). Wytwarzany jest tradycyjnymi metodami wyłącznie z mleka owiec i kóz, w proporcji 3:1. Mleko pochodzi od zwierząt ze swobodnego wypasu.

Pełen aromatu, kruchy, łatwy do pokrojenia, ser stołowy bez żadnych środków konserwujących lub nadających kolor.

Ser jest oryginalnie zapakowany w vacuum.



Jak podawać?

Ser feta jest podstawowym składnikiem wielu sałatek, może być spożywany także jako przekąska, zarówno na zimno jak i na ciepło. Dodatek do kanapek, warzyw, ciepłych tart, wytrawnych ciast, zapiekanek, farszy.



Waga netto: 150g, odsączony ser

Waga brutto: 160 g

Skład: mleko pasteryzowane owcze i kozie, podpuszczka mikrobiologiczna.

Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu dziesięciu dni.

Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty zakupu

Producent: ARVANITI

Wartość odżywcze w 100g sera feta:

Wartość energetyczna [kcal]: 318

Białko [g]: 17,5

Węglowodany [g]: 1.0

Tłuszcze [g]: 26.50

Tłuszcze nasycone [g]: 14.50

Sól [g]: 2.0