Ser kefalograwiera (twardy dojrzewający owczo-kozi lekko ostry)
Kefalograviera to twardy ser długo dojrzewający (ok. 9 miesięcy) z Krety. Do produkcji sera stosuje się TYLKO mleko owcze i kozie. Bardziej wyrazisty, lekko grudkowaty doskonały do win.
Ser kefalograviera doskonale sprawdza się jako składnik saganaki (zapiekany ser), pieknie rozpływa się przy podgrzewaniu. Pełny aromatu i smaku.
Ser jest oryginalnie zapakowany w vacuum.
Jak podawać?
Ser kefalograviera polecamy do podawania na kanapki, na deskę serów może być spożywany także jako przekąska, zarówno na zimno jak i na ciepło.
Waga netto: 230g, odsączony ser (+/- 15g)
Waga brutto: 240 g
Skład: mleko pasteryzowane owcze i kozie, podpuszczka mikrobiologiczna, min. tłuszcz 40%, max. wilgotność 38%.
Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu dziesięciu dni.
Data przydatności do spożycia: 3 miesięcy od daty zakupu
Producent: AERAKIS
Dostępne objętości: 230g