Bakłażan pieczony w pomidorach puszka

Bakłażan to jedno z popularnych warzyw, często występujących w kuchni greckiej. Najczęściej grillowanego bakłażana podaje się na ciepło, prosto z ognia, z dodatkiem czosnku i oliwy.

Grillowany bakłażan w pomidorach w puszcze jest tradycyjnym greckim przysmakiem.

Produkt wegański, nie zawiera konserwantów.

Jak podawać?

Grillowany bakłażan jest świetną gotową przekąską zarówno na zimno jak i na ciepło. Przepis na wykwintną kolację: Plastry bakłażana wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Całość przykryć startą fetą. Zapiec i podawać gorące.

Waga netto: 280g
Waga brutto: 370 g

Skład: bakłażan (68%), sos pomidorowy 25% (cebula, pasta pomidorowa, starty pomidor, sól, pietruszka, cukier, czosnek, papryka, czarny pieprz, curry), olej sojowy 7%

Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu trzech dni.

Data przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty zakupu

Producent: PALIRRIA

Dostępne objętości: 280g


Wartość odżywcze w 100g produktu:

Wartość energetyczna [kcal]: 131

Białko [g]: 1.3

Tłuszcze [g]: 10.6

Tłuszcze nasycone [g]: 1.9

Węglowodany [g]: 4.6

Cukier [g]: 3.7

Błonnik [g]: 4.0

Sól [g]: 1.91