Krem balsamico klasyczny
Niezwykle aromatyczny, gęsty krem balsamiczny klasyczny powstaje z redukcji octu balsamicznego. Dodany do potraw, nadaje kwaśno – słodki smak.
Krem balsamiczny pochodzi z rejonu Kalamaty. W kuchni śródziemnomorskiej krem balsamiczny ma szerokie zastosowanie.
Skład: ocet balsamiczny 40% (ocet winny, moszcz winogronowy, E224), skoncentrowany moszcz winogronowy, stabilizatory: guma ksantanowa, guma guar.
Dostępne objętości: 0,25l (butelka)
Jak podawać?
Krem balsamiczny klasyczny stosujemy jako dodatek do potraw zimnych, sałatek i deserów. zalecany do potraw ciepłych, zwłaszcza do marynaty czerwonego mięsa i dziczyzny.
Objętość: 0,25l
Waga brutto: 500g
Produkt naturalny.
Data przydatności do spożycia: bz
Producent: Papadea Vinegar Factory