Krem balsamico klasyczny

Niezwykle aromatyczny, gęsty krem balsamiczny klasyczny powstaje z redukcji octu balsamicznego. Dodany do potraw, nadaje kwaśno – słodki smak.

Krem balsamiczny pochodzi z rejonu Kalamaty. W kuchni śródziemnomorskiej krem balsamiczny ma szerokie zastosowanie.

Skład: ocet balsamiczny 40% (ocet winny, moszcz winogronowy, E224), skoncentrowany moszcz winogronowy, stabilizatory: guma ksantanowa, guma guar.

Dostępne objętości: 0,25l (butelka)

Jak podawać?

Krem balsamiczny klasyczny stosujemy jako dodatek do potraw zimnych, sałatek i deserów. zalecany do potraw ciepłych, zwłaszcza do marynaty czerwonego mięsa i dziczyzny.

Objętość: 0,25l

Waga brutto: 500g

Produkt naturalny.

Data przydatności do spożycia: bz

Producent: Papadea Vinegar Factory