Kasza kuskus perłowa

Kuskus Perłowy jest formą makaronu używaną w kuchni arabskiej. Jego regionalna nazwa to mhammas. Wytwarzany jest z pszenicy durum, tzn. semoliny.

Wysoka zawartość białka, wapnia, żelaza sprawia, że cenią go osoby aktywne fizycznie.
Odróżnieniu od kuskusu który wystarczy zalać wrzątkiem, kuskus perłowy należy gotować ok. 10min.

Może być dodatkiem do sałatek. Świetnie komponuje się z świeżymi i grillowanymi warzywami.


Kuskus Perłowy jest formą makaronu używaną w kuchni arabskiej. Jego regionalna nazwa to mhammas. Wytwarzany jest z pszenicy durum, tzn. semoliny. Wysoka zawartość białka, wapnia i żelaza sprawia, że cenią go osoby aktywne fizycznie. w odróżnieniu od kuskusu, który wystarczy zalać wrzątkiem, kuskus perłowy należy gotować ok. 10min. Może być dodatkiem do sałatek. Świetnie komponuje się ze świeżymi i grillowanymi warzywami.