Sos pomidorowy z serem ricotta BIO

Warzywa są gotowane w niskiej temperaturze wraz z pomidorami oraz oliwą z oliwek, dzięki temu zachowany jest smak i wartości odżywcze sosu. Dlatego też smak naszych sosów przypomina dania przygotowane w domu

Zastosowanie: Jako gotowy sos do różnych rodzajów makaronu


Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: nie


Skład: pomidory 85%*, ser ricotta 9%*, oliwa z oliwek extra virgin*, sól morska, marchewka*, cebula*, pietruszka*, pieprz*, kwas mlekowy

*składniki pochodzenia organicznego

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]


379 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]


91 kcal

Tłuszcze [g/100g]


6.3g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]


0.4g

Białko [g/100g]


3.5g

Węglowodany [g/100g]


3.9g

w tym cukier [g/100g]


3.3g

Sól [g/100g]


1.2g