Sos pomidorowy z serem ricotta BIO
Warzywa są gotowane w niskiej temperaturze wraz z pomidorami oraz oliwą z oliwek, dzięki temu zachowany jest smak i wartości odżywcze sosu. Dlatego też smak naszych sosów przypomina dania przygotowane w domu
Zastosowanie: Jako gotowy sos do różnych rodzajów makaronu
Drożdże: nie zawiera
Gluten: nie zawiera
Laktoza: zawiera
Niesłodzone: tak
Weganie: nie
Skład: pomidory 85%*, ser ricotta 9%*, oliwa z oliwek extra virgin*, sól morska, marchewka*, cebula*, pietruszka*, pieprz*, kwas mlekowy
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g]
379 kJ
Wartość energetyczna [kcal/100g]
91 kcal
Tłuszcze [g/100g]
6.3g
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]
0.4g
Białko [g/100g]
3.5g
Węglowodany [g/100g]
3.9g
w tym cukier [g/100g]
3.3g
Sól [g/100g]
1.2g